מתעניינים בלימודים ב- HiGHQ?

    השאירו פרטים ויועץ לימודים יחזור אליכם בהקדם

    נציגנו עומדים לרשותכם
    לשאלות ולפרטים נוספים:

    [email protected]

    1-800-80-80-80

    שעות פעילות:

    מכירות

    א'-ה' 09:00-19:00

    ו'/ערבי חג 10:00-13:00

    שירות לקוחות

    א'-ה' 09:00-18:00

      לימודי פסיכולוגיה

      פסיכולוגיה היא תחום במדעי החברה העוסק בחקר הנפש, התפיסה וההתנהגות. מחקרים בפסיכולוגיה בוחנים התנהגויות אנושיות במטרה לגבש שיטות טיפול. הנחת היסוד של מדעי הפסיכולוגיה היא שישנה חוקיות בהתנהגות האדם, שאפשר לתעד ולמדוד.

      מה לומדים בתואר ראשון בפסיכולוגיה?

      באופן כללי, מטרת לימודי הפסיכולוגיה לתואר הראשון (B.A) היא להקנות לתלמידים ידע תיאורטי וכלים מחקריים. בלימודים מכירים הסטודנטים את שאלות היסוד של התחום, ומתוודעים להיבטים שונים של ההתנהגות האנושית (קוגניטיבית, חברתית, התפתחותית, קלינית, פסיכולוגיה פיזיולוגית ומדעי המוח). הסטודנטים מקבלים במהלך התואר בסיס רחב בלימודי סטטיסטיקה, שיטות מחקר, סמינרים אמפיריים, פיתוח חשיבה וכישורים מחקריים, הידועים כבעלי חשיבות מכרעת בקבלה לתואר השני בפסיכולוגיה.

      יש לציין כי תכניות הלימודים לתואר הראשון לא נועדו לספק התמחות. התמחות בתחום ספציפי תינתן אך ורק בלימודי תואר שני.

      מה אפשר לעשות עם תואר ראשון בפסיכולוגיה?

      רוב בוגרי תואר ראשון מנצלים את הידע שברשותם לייעוץ והדרכה בחברות השמה, חברות כוח אדם (לרוב בייעוץ למחפשי עבודה) ובמחלקות משאבי אנוש בחברות שונות. כמו כן, בוגרים רבים מוצאים את עצמם משתלבים במערכת החינוך ובעמותות חברתיות.

      על מנת להפוך למוסמכים לעסוק בפסיכולוגיה, בוגרי התואר הראשון נדרשים להמשיך ללימודי תואר שני בתחום (כולל כתיבת תזה), ולאחר מכן להשלים תקופת התמחות של כשנתיים במשרה מלאה או ארבע שנים בחצי משרה. בסיום ההתמחות יש לעבור בחינת מומחיות ממשלתית. מי שזכו לסיים בהצלחה את המסלול המפרך והוסמכו לעסוק בפסיכולוגיה, עובדים לרוב במוסדות שיקומיים, בקליניקות פרטיות או בבתי חולים.

      בין סוגי ההתמחויות נמצאות פסיכולוגיה קלינית (הכוללת התמחות במוסד אשפוזי ובמוסד אמבולטורי), פסיכולוגיה חינוכית, פסיכולוגיה שיקומית, פסיכולוגיה תעסוקתית ופסיכולוגיה חברתית-ארגונית.

      קבלה ללימודים

      תנאי הקבלה ללימודי פסיכולוגיה הם בדרך כלל קשים ביותר ומשתנים משנה לשנה, עקב הביקוש. באופן כללי, תנאי הקבלה לאוניברסיטאות הם קשים יותר מאשר תנאי הקבלה למכללות והם כוללים בגרות וציון פסיכומטרי. רוב המכללות דורשות אף הן ציון פסיכומטרי בנוסף לתעודת הבגרות.

      חשוב לדעת שקבלה לתואר ראשון אינה מבטיחה קריירה עתידית בפסיכולוגיה. תנאי הקבלה לתואר השני מחמירים אף יותר, ומתוך אלפי בוגרי התואר הראשון מתקבלים רק עשרות בודדות לתואר שני בפסיכולוגיה. תנאי הקבלה כוללים ממוצע ציונים של כ-90 בתואר הראשון, ציון מתא"ם גבוה, ראיונות אישיים והמלצות.

      לאן הכי קשה להתקבל?

      הכי קשה להתקבל לאוניברסיטת תל אביב או לאוניברסיטה העברית, שם נדרש ממוצע בגרויות גבוה מאוד של מעל 100 משולב עם ציון פסיכומטרי גבוה מ-720.

      גם המכללות המובילות, כגון המרכז הבינתחומי, דורשות ציון פסיכומטרי בנוסף לממוצע הבגרויות. עם זאת, גם במכללות אלו, למועמדים בעלי ממוצע בגרות משוקלל 100 ומעלה או כאלה שיש להם ציון פסיכומטרי 700 ומעלה יש סיכויי קבלה גבוהים יותר.

      מסלולי לימודים

      לימודי פסיכולוגיה אפשריים במסלול חד חוגי או במסלול דו חוגי, שבו יכולים להיות משולבים נושאים מתחומים שונים, כגון מדעי ההתנהגות, כלכלה, תקשורת, ניהול, חינוך ועוד.

      השילובים הנפוצים ביותר הם לימודי פסיכולוגיה וניהול – העוסקים בתחומים הנוגעים לניהול עסקי ולהכרת ארגונים, לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה – העוסקים בחקר החברה האנושית ככלל ובהתנהגויות האדם ובתהליכים הנפשיים המאפיינים אותן בפרט, ולימודי תקשורת ופסיכולוגיה – העוסקים בחקר החברה האנושית, תרבותה, מרכיביה והשפעותיה, וכן בנושאים הנוגעים ללימודי תקשורת (עיתונות, אינטרנט, טלוויזיה ורדיו כו').

      יש לציין כי ישנם מספר מוסדות אקדמיים (כגון אוניברסיטת תל אביב) בהם המסלול הדו-חוגי הוא מסלול חובה לכל תלמידי שנה א', ורק החל מהשנה השניה מיעוט מהתלמידים עובר למסלול חד-חוגי מורחב בכפוף לתנאים מסויימים.

      תכניות לסטודנטים זרים

      ישנם מספר מוסדות לימוד בישראל המאפשרים לסטודנטים מחו"ל ללמוד בארץ תכנית לימודים מלאה בשפה האנגלית, לתואר ראשון או שני בפסיכולוגיה.

      בין המוסדות הנ"ל ניתן למצוא את המרכז הבינתחומי בהרצליה ואת בית הספר הבינלאומי רוטברג הפועל באוניברסיטה העברית בירושלים.

      משך הלימודים והיקפם

      התואר נמשך כשלוש שנים. למרות שלימודי פסיכולוגיה לא נחשבים קשים במיוחד, בפועל מדובר בתואר קשה ותובעני, כיוון שמי שמתכנן להמשיך לתואר שני צריך לשמור לאורך כל התואר על ממוצע גבוה מאד.

      מה מספרים הסטודנטים?

      יש להביא בחשבון כי התואר הראשון כשלעצמו אינו מבטיח יתרון בשוק העבודה, וקשה למצוא תעסוקה אחרי התואר. בנוסף, חשוב להדגיש שוב שהסיכוי להמשיך לתואר שני אינו גדול במיוחד. עם זאת, אם לימודי פסיכולוגיה היא שאיפת חייכם זהו סיכון ששווה לקחת.

      כדי להגדיל את הסיכוי למצוא תעסוקה בתחום או להמשיך ללימודי תואר שני, השיקול העיקרי בבחירת המוסד הלימודי הוא רמת הלימוד והיוקרה של התואר. באופן כללי התארים מהאוניברסיטאות השונות נחשבים יוקרתיים יותר מאלו שמציעים במכללות, והתארים באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטה העברית נחשבים לנחשקים ביותר.

      אז למה כדאי ללמוד פסיכולוגיה?

      כשהעולם צועד לכיוון הטכנולוגיה ורוב המקצועות "הנחשבים" כיום דורשים עבודה יום יומית מאומצת מול מחשבים, שווה להחליט מראש אם אתם בנויים לכך או שאולי אתם מעדיפים לעבוד מול גורמים אנושיים ולנסות לעזור לקהילה בדרכים שונות (כמו פסיכולוג קליני העוזר למטופלו להתמודד עם דיכאון).

      כמו כן, אם אתם סקרנים מטבעכם, ובא לכם לעסוק בשאלות שמציקות לכל אחד ואחת מאיתנו בשלב מסוים של החיים כגון "מדוע אנחנו בוחרים בן זוג מסוים?" או "כיצד להיות מחובר לרגשות שלי?" – אנחנו ממליצים בחום על פסיכולוגיה.

      ולסיכום, אם אתם אוהבים לעסוק בבעיות הקשורות בבני אדם, לטפל ולסייע להם – פסיכולוגיה זה התחום בשבילכם.

      תמונה של מעטפהצור קשר

      שיחה עם נציג

      ×

      שיחת ווטסאפ