מתעניינים בלימודים ב- HiGHQ?

    השאירו פרטים ויועץ לימודים יחזור אליכם בהקדם

    נציגנו עומדים לרשותכם
    לשאלות ולפרטים נוספים:

    [email protected]

    1-800-80-80-80

    שעות פעילות:

    מכירות

    א'-ה' 09:00-19:00

    ו'/ערבי חג 10:00-13:00

    שירות לקוחות

    א'-ה' 09:00-18:00

       

      מבחן אמירם

      בחינת אמירנט (לשעבר אמי"ר אמיר"ם) 

      מטרתה של בחינת אמירנט היא לאמוד את רמת האנגלית של מועמדים לאקדמיה, ולקבוע כמה קורסי אנגלית יהיה עליהם לעבור במהלך התואר. ככזה, המבחן הוא קריטריון חובה למי שלא ניגש למבחן הפסיכומטרי (משום שהתקבל לפי ציוני הבגרות למשל), או למי שציון האנגלית שקיבל בפסיכומטרי נמוך מהרף הדרוש למסלול הלימודים בו בחר. בנוסף, ניגשים אליו מועמדים וסטודנטים שמעוניינים להקטין את מספר קורסי האנגלית שנקבע להם על בסיס ציון הפסיכומטרי. ציון בחינת אמירנט מחליף את הציון של תחום האנגלית בפסיכומטרי, וטווח הציונים זהה, כלומר בין 50 ל-150. 

       

      במה שונה בחינת אמירנט ממבחן אמי"ר? 

      מבחן אמיר הכיל שלושה פרקים קבועים מראש, שלפתרון כל אחד מהם הוקצו 20 דקות. הפרקים היו זהים לפרקי האנגלית בפסיכומטרי מבחינת סוג וכמות השאלות. מטרת הבחינה הייתה לבדוק מיומנויות קריאה ואוצר מילים באנגלית. לעומת זאת, בחינת אמירנט היא בחינה אדפטיבית, מה שאומר שרמת הקושי שלה מותאמת לרמתו של הנבחן. למרות שסוגי השאלות בה זהים לאלו שבמבחן הפסיכומטרי, והיא בודקת את אותן מיומנויות, היא בנויה באופן שונה. בבחינת אמירנט שישה פרקים, ואורכה המקסימלי הוא 39 דקות. לכל פרק מוקדש משך זמן משלו, ואין הגבלת זמן לכל שאלה.
      סוגי הפרקים הם:
      השלמת משפטים (שלושה פרקים): בכל פרק 4 שאלות, והוא נמשך 4 דקות.
      קטע קריאה עם שאלות (פרק אחד): בפרק 5 שאלות, והוא נמשך 15 דקות.
      ניסוח מחדש (שני פרקים): בכל פרק 3 שאלות, והוא נמשך 6 דקות. 

      סדנת אמירנט בהיי קיו 

      להיי קיו מעל 40 שנות ניסיון בהוראת אנגלית לבחינה הפסיכומטרית, למבחן אמי"ר, אמיר"ם, אמירנט ולבגרות באנגלית. מתוך הידע והניסיון הרב שרכשנו בנינו עבורכם את סדנת אמירנט שלנו, שתוביל אתכם בבטחה אל הפטור המיוחל. 

      הסדנה נמשכת כחודש ימים, וכוללת ארבעה מפגשים של 3.5 שעות כ"א במתכונת חד שבועית. מטרתה היא לתת לכם יכולות ומיומנויות שיאפשרו לכם לעבור את בחינת אמירנט בהצלחה, ולהמשיך לפתח את רמת האנגלית שלכם גם בעתיד. כחלק מהליווי תקבלו גישה לאתר מתקדם שיוכל ללוות אתכם לתקופה מסוימת גם לאחר סיום הסדנה.
       

      שינויים צפויים עתידיים 

      בסוף שנת 2019 החליטה המועצה להשכלה גבוהה לשנות את האופן שבו מערכת ההשכלה הגבוהה בישראל מעריכה את רמת האנגלית של המועמדים ללימודים ושל הלומדים בה. שיטת ההערכה החדשה מתמקדת בארבע מיומנויות: 

      • קריאה 
      • הבנת הנשמע 
      • כתיבה 
      • דיבור 

      בעקבות החלטה זו, המרכז הארצי לבחינות והערכה מעדכן את בחינות האנגלית שלו באופן הבא: 

      בשלב הראשון – בחינת אמירנט
      כוללת שאלות מאותם סוגים במופיעים בבחינה הפסיכומטרית ובבחינת אמיר"ם. הבחינה מועברת על גבי פלטפורמה מודרנית, ברמת נגישות גבוהה. 

      בשלב השני – בחינת אמירנט+
      זוהי בחינת אמירנט, בתוספת שני פרקים ניסיוניים שכוללים שאלות מסוגים חדשים. שאלות לדוגמה אמורות להתפרסם באתר מאל"ו במהלך שנת 2024, והבחינה עצמה תושק כחצי שנה לאחר פרסומן. 

      בשלב השלישי – בחינת הלאל (השמה לרמות אנגלית להשכלה הגבוהה)
      בחינה זו תבדוק את יכולות הנבחנים בארבע המיומנויות: קריאה, הבנת הנשמע, כתיבה ודיבור.  

      טיפים להצלחה בבחינת אמירנט 

      המבחן מתמקד בעיקר בקריאה, ולכן ההמלצה הכי טובה היא פשוט לקרוא. ככל שתקדישו זמן רב יותר לקריאה באנגלית בכל יום, היא תהפוך קלה ומהירה יותר, פחות מאמצת ומעייפת, ובעיקר ברורה יותר. מומלץ להתאים את רמת הקושי של הטקסט. השאיפה היא לקרוא טקסטים עיוניים סטנדרטיים, בדומה לטקסטים המופיעים במבחן, אך למי שמתקשה בהם עדיף להתחיל מטקסטים פשוטים יותר, במיועדים לילדים ונוער דוברי אנגלית. 

      הדגש בקריאה הוא שמירה על שטף לא לחפש במילון כל מילה שלא מבינים, אלא לנסות להבין לפי ההקשר. רק כשלא מבינים בכלל במה מדובר, אפשר לתרגם מספר מילים חשובות.
      כדאי לקרוא דברים שמעניינים אותנו. הטקסטים במבחן הם בנושאים מגוונים, כך שאין חשיבות לנושא הטקסט שקוראים, אך כמובן שקל יותר להתמיד בקריאת טקסט שתוכנו מרתק אותנו. ספרים, עיתונים, כתבי עת, בלוגים וכו'.
      חשוב מאד להרחיב את אוצר המילים באנגלית ככל הניתן. באופן טבעי, כשאנו נתקלים במילה לא מוכרת בשאלה במבחן, קשה לנו יותר לפתור אותה. רכישת מילים חדשות בקריאה היא איטית ולא שיטתית, לכן מומלץ לצד הקריאה גם לשנן מילים באנגלית בכל יום.
      הדרך הטובה ביותר ללמוד מילים באנגלית היא לעשות שימוש בתוכנת לימוד מילים איכותית.
      בנוסף, כדאי לתרגל מבחני אמי"ר ישנים ופרקי אנגלית מבחינות פסיכומטריות. 

      בכל מקרה, מומלץ מאד להיעזר בסדנת ההכנה שלנו לבחינת אמירנט, שתעניק לכם מסגרת מסודרת, חומרי לימוד עדכניים, סיוע צמוד והכוונה מהמורה. תקבלו גם גישה לתוכנת BrainWash הייחודית שלנו, הכלי הטכנולוגי המתקדם בעולם ללימוד אוצר מילים. זו הדרך היחידה ללמוד אלפי מילים תוך חודשים ספורים. BrainWash מלווה באפליקציות נוספות שיאפשרו לכם לחזור על מה שכבר למדתם לפני השינה ובסופי השבוע. כך תהיו בטוחים שתדעו את כל המילים במאגר בזמן הבחינה.
      ערכת הספרים של הייקיו כוללת גם מילון מילים מודפס לטובת אלו שתוכנת ה-BrainWash לא תמיד זמינה עבורם.  

      באופן כללי, עדיף להתמקד בלימוד מילים שהסיכוי לפגוש אותן בבחינה כמה שיותר גבוה. במהלך השנים, בנינו בהייקיו סטטיסטיקות מפורטות לגבי המילים שמופיעות הכי הרבה בבחינה. תוכנת BrainWash תוודא שאתם לומדים תחילה את המילים האלו. המילים בתוכנה מחולקות ליחידות, על פי רמת השכיחות שלהן במבחן, וכשתתחילו לעבוד עם התוכנה, תפגשו במילים הנפוצות ביותר. כך תוכלו להיות בטוחים שאתם מתכוננים בצורה הטובה ביותר למבחן. ככל שתעבדו יותר בתוכנה תלמדו עוד ועוד מילים ותגדילו את הסיכוי שלכם להצליח. 

      כמה צריך לקבל בבחינה כדי לקבל פטור מלימודי אנגלית באוניברסיטה? 

      ציון של 134 ומעלה מעניק פטור מלא מלימודי אנגלית באוניברסיטה.
      מתחת לציון זה, כל מוסד עושה שימוש בציונים באופן מעט שונה, אבל מה שבטוח הוא שתצטרכו לקחת קורסי אנגלית במהלך התואר. כל קורס כזה נמשך סמסטר אחד, ובסופו בחינה. ברוב המקרים החלוקה היא כזו:
      סטודנטים שציונם 133-120 יצטרכו לגשת לקורס אחד באנגלית במהלך התואר.
      סטודנטים שציונם 100-119 יצטרכו לגשת לשני קורסים באנגלית במהלך התואר.
      סטודנטים שציונם נמוך מ-100 יצטרכו לגשת לשלושה קורסים באנגלית במהלך התואר.
      בנוסף, חשוב לשים לב שיש מוסדות שקובעים ציון סף באנגלית לקבלה ללימודים. יש מוסדות שלא יקבלו אתכם ללימודים בחלק מהחוגים שלהם אם הציון שלכם באנגלית בפסיכומטרי או בבחינת אמירנט נמוך מ-100 (אוניברסיטת תל אביב, האוניברסיטה העברית), ויש כאלו שאצלם ציון הסף הוא 85 (אוניברסיטת באר שבע) או 88 (הטכניון). 

      למה כדאי להגיע לרמת פטור באנגלית לפני תחילת הלימודים?  

      כל אחד מקורסי האנגלית במהלך התואר נמשך סמסטר שלם (כשלושה חודשים), ובנוסף עלותם גבוהה. השגת הפטור המיוחל באמצעות סדנת אמירנט בהייקיו תקל עליכם מאוד בתור סטודנטים, ותפנה לכם זמן יקר שהייתם יכולים להקדיש לקורסים האחרים בתואר שלכם, ואפילו לפעילויות פנאי. זה יכול לבוא לידי ביטוי בציונים שלכם במהלך התואר. 

      בחינה להתנסות 

      בקישור תמצאו בחינה רשמית של מאל"ו להתנסות. יש רק בחינה אחת, ולכן מומלץ מאד לפתור אותה רק בסוף הסדנה ובסמוך למועד הבחינה.
      https://bit.ly/3C2g1RB

      הרשמה לבחינת אמירנט 

      ניתן להירשם לבחינה ישירות באתר מאל"ו בקישור הבא:
      https://bit.ly/4hedMLm

      שימו לב! ניתן להיבחן בבחינת אמירנט פעם ב-35 יום. 

      הקלות 

      על מנת להיבחן בתנאים מותאמים יש להירשם לבחינה באמצעות אתר מאל"ו, לבחינה הנערכת באחד ממרכזי הבחינות של מאל"ו ברחבי הארץ. את כל הפרטים, התנאים וההנחיות ניתן למצוא באתר מאל"ו בכתובת:
      https://bit.ly/40bk9sP

       

      תמונה של מעטפהצור קשר

      שיחה עם נציג

      ×

      שיחת ווטסאפ